nieuws

Originaliteitsprijs Nederlandse sandwich

Fastfood

Op de International Sandwich Challenge onlangs in Parijs heeft Nederland de originaliteitsprijs gewonnen. Het ging om de Sandwich Swoll van de jonge deelneemster Nienke Kelder.

Originaliteitsprijs Nederlandse sandwich

De inzending van Kelder, student aan het Deltion College in Zwolle, bestond uit een ‘rustieke broodsoort’, de mini campaillette, belegd met tapenade, botersla, fricandeau, gerookte mozzarella, prociutto, gefrituurde peterseliewortel en een dressing van zwolse mosterd en honing.

De Internationale jury vond haar “sandwich Swoll” bijzonder origineel, omdat de mozzarella afkomstig is van de buffels van de boerderij van haar familie. Dat de mozzarella was gerookt, viel ook erg in de smaak bij de jury van de Délifrance International Sandwich Challenge. Deze werd onlangs gehouden tijdens de European Sandwich & Snack Show in het Palais dès Congres in Parijs.

Reageer op dit artikel