nieuws

Oranjekoorts slaat nu al toe in Apeldoornse snackbar

Fastfood

Eigenaar Patrick Hamelijnck van cafetaria Kokkie aan het Ordenplein in Apeldoorn is nu al weer volop bezig om zijn snackbar klaar te stomen voor het Europees kampioenschap voetbal.

Oranjekoorts slaat nu al toe in Apeldoornse snackbar

Hij is helemaal gek van voetbal en brengt ook zijn klanten graag in de sfeer. ‘Dat doe ik iedere twee jaar als we ons plaatsen voor het EK of WK’, zegt hij in De Stentor.

Wie over het Ordenplein loopt, kan er niet omheen: het oranje druipt bijna van Hamelijncks zaak. Vier jaar geleden won Kokkie met onder meer vijfhonderd meter aan vlaggetjes een prijs als best versierde snackbar van Nederland. Hamelijnck hield er een reis naar Portugal aan over.

Hamelijnck, die geregeld een busreisje naar een wedstrijd van Oranje organiseert, grijnst. ‘Die vijfhonderd meter vlaggetjes heb ik er al weer hangen. Maar ik zie nog een boel lege plekken. Dat wordt dus nog verdubbeld.’

Oranjekoorts

De Oranjekoorts heeft niet alleen Hamelijnck zelf te grazen, ook de klanten zijn door het virus bevangen. ‘Zij nemen ook oranje spullen voor in de zaak mee’, zegt de snackbarhouder. Een oranje shirt van een vorig jaar overleden voetbalfan heeft inmiddels een ereplaats gekregen.

Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal komt er in de zaak een grootbeeld-tv. Als Nederland aan de bak moet op Euro 2008, dan wordt er wat Hamelijnck betreft in Kokkie gekeken.

Reageer op dit artikel