nieuws

Oprichter Bakker Bart overleden

Fastfood

Bart van Elsland, oprichter van de broodjesformule Bakker Bart, is op oudejaarsdag op 54-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Van Elsland overleed tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk.

Oprichter Bakker Bart overleden

Van Elsland is het bekendst als de oprichter van de winkelketen Bakker Bart en was de afgelopen jaren betrokken bij de de ijs- en chocoladeketen Australian Homemade. De ondernemer kwam de afgelopen periode vooral in het nieuws door beschuldigingen van belastingfraude. Hiervoor werd hij onlangs definitief veroordeeld.

Van Elsland begon in 1977 met de winkelketen Bakker Bart, die hij uitbouwde tot de grootste bakkerijketen van Nederland met op dat moment 170 franchisevestigingen. Daarnaast was hij een pionier in het toen opkomende out-of-home-segment met de verkoop van kant-en-klare broodjes bij tankstations.

In 1999 verkocht hij het bedrijf aan de Duitse megabakker Kamps. Daarna begon hij met de keten Australian Homemade, die zowel in Nederland als internationaal werd uitgebouwd.

Zie ook

Reageer op dit artikel