nieuws

Ook zwerfvuilactie bij tankstations

Fastfood

Na cafetaria’s is er nu ook een campagne gestart om zwerfafval te voorkomen bij tankstations. Deze week plaatste voormalig staatssecretaris van Milieu, Pieter van Geel, de eerste nieuwe stalen afvalbak bij tankstation Oeijenbraak aan de A67.

Ook zwerfvuilactie bij tankstations

Komende zomer worden bij tankstations in totaal zo’n tweeduizend nieuwe afvalbakken geplaatst. Van Geel gaf bij het Shell-tankstation in het Noord-Brabantse Someren het startsein voor de actie ‘Rij Zwerfafval Vrij’.

De actie maakt onderdeel uit van het Impulsprogramma Zwerfafval, waarin overheid en bedrijfsleven samen werken aan een schoner Nederland. Dit is een gezamenlijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het bedrijfsleven, het ministerie van VROM en de uitvoerorganisaties SenterNovem en Stichting Nederland Schoon.

Reageer op dit artikel