nieuws

Omzet cafetaria’s stijgt 1,7 procent

Fastfood

Fastfood bedrijven hebben hun omzet in het derde kwartaal zien stijgen met 1,7 procent. Hiermee doen ze het beter dan de overige sectoren. Deze zagen hum omzet allemaal dalen. De prijzen in de cafetaria’s stegen 2,3 procent, maar het omzetvolume daalde met 0,6 procent.

Omzet cafetaria’s stijgt 1,7 procent

Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet van de totale horeca daalde in het derde kwartaal met 3,9 procent. De daling was kleiner dan in de eerste twee kwartalen van dit jaar.

De horecaprijzen stegen in het derde kwartaal gemiddeld 2,2 procent, maar het volume daalde met 6 procent. Hotels noteerden de grootste krimp met een omzetdaling van 6,2 procent. Vooral de maand september, met 10,4 procent minder omzet, had een groot effect. Bij de restaurants was de omzet 4,4 procent lager. Het volume van de omzet nam met 6,8 procent af.

Café omzet

De omzet van cafés daalde in het derde kwartaal met 4,9 procent. De daling was, mede door het warme zomerweer, beduidend kleiner dan voorgaande kwartalen. De prijzen stegen met 4,6 procent. Het omzetvolume van cafés kwam 9,1 procent lager uit.

Reageer op dit artikel