nieuws

Nijmeegse frietkraam mag blijven na actie gasten

Fastfood

De al sinds jaar en dag bestaande Frietkraam Keizer Karelplein in Nijmegen mag blijven na een handtekeningenactie van de gasten. Die had zoveel invloed dat de gemeenteraad gisteravond besloot dat de kraam mag blijven.

Nijmeegse frietkraam mag blijven na actie gasten

Uitbater Cetin Ugurlu en medewerkster Laura Meesters zijn tevreden met de uitspraak. Meesters werd zelfs emotioneel na het besluit van de gemeenteraad. ,,Ik ben superblij’’, zei ze in tranen.

De gemeente wilde cafetaria Keizer Karelplein aan de gelijknamige rotonde weg hebben om een parkje aan te leggen. Volgens wethouder Hannie Kunst was daar geen plaats voor de kraam.

De gemeenteraad en wethouder gingen overstag na een handtekeningenactie waarvoor bijna 1800 gasten tekenden en nog een ruim 1900 sympathisanten hun steun betuigden op Facebook. Meesters bood de handtekeningen aan voorafgaand aan het agendapunt dat de sympathiserende SP had ingediend.

De kraam krijgt een andere plek in de directe nabijheid van de huidige pllaats en ook is als voorwaarde gesteld dat het uiterlijk fraaier moet worden.

Reageer op dit artikel