nieuws

Nieuwkomer wint wedstrijd Lekkerste Broodje

Fastfood

Ewout de Bruin van Café Diner Vlaanderen is winnaar van de wedstrijd Het Lekkerste Broodje Horeca. Hij sleepte ook de sponsorprijs van het Voedingscentrum voor het Meest Gezonde broodje in wacht.

Nieuwkomer wint wedstrijd Lekkerste Broodje

Voor de eerste keer meedoen en dan twee prijzen mee naar huis nemen. Dat presteerde De Bruin met het broodje Mangiare Delicato. Hij is er nog beduusd van. ‘Dit had ik nooit verwacht’, reageert De Bruin nog onder de indruk van alle lofuitingen. ‘Het is natuurlijk wel helemaal top en wat mij betreft een unicum.’

Hij wil niet onbescheiden zijn maar gezien de voorbereiding verwachtte hij wel een goede klassering. ‘We zijn vijf maanden met de ontwikkeling bezig geweest en hebben het aan echte kenners laten proeven. Die waren stuk voor stuk enthousiast.’

Naast de hoofdprijs sleepte hij ook de sponsorprijs voor het Meest Gezonde broodje in de wacht van het Voedingscentrum. ‘Die hebben we verleden jaar ook gewonnen. Dat maakt het extra leuk.’, aldus De Bruin die nu drie jaar bij Café Diner Vlaanderen werkt.

Het broodje van de winnaar werd geprezen door Yvonne van der Sluys, directeur van het Voedingscentrum. ‘Hij laat zien dat lekker ook gezond kan zijn.’

De tweede plaats is voor Lindsey Beck van Kleyweg’s Stads-koffyhuis uit Delft met het broodje Take Time. Margret Meulink van het restaurant van de Hema uit Almelo wist de derde stek te bemachtigen met ‘Hollandse kost’.

Bekijk hier de recepturen van alle deelnemende broodjes…

Nieuwkomer wint wedstrijd Lekkerste Broodje

Reageer op dit artikel