nieuws

Nieuwe belangenbehartiger fastservicebedrijven in de maak

Fastfood

Er komt mogelijk een nieuwe belangenbehartiger voor de fastservicebranche. De komst van de vereniging of stichting is in een stroomversnelling gekomen nu drie van de vijf bestuursleden van de Sector Fastservice van Koninklijke Nederland Horeca (KHN) zijn opgestapt. De opgestapte voorzitter Jos van Alpen wordt vermoedelijk benaderd een rol te spelen bij de nieuwe belangenbehartiger.

Nieuwe belangenbehartiger fastservicebedrijven in de maak

Momenteel werken enkele kopstukken uit de branche achter de schermen aan de oprichting van een nieuwe belangenbehartiger, die als concurrent van de bestaande sector van KHN moet gaan dienen. Dat meldt Snackkoerier in haar nieuwe uitgave.

Volgens een betrouwbare bron van Snackkoerier is het initiatief ontstaan uit onvrede over het beleid van KHN. Het vertrek van Van Alphen, Luc Blok en Patrick Nieuwveld uit het bestuur van de sector Fastservice heeft dit nieuwe initiatief in een stroomversnelling gebracht.

Volgens de bron van Snackkoerier wordt Van Alphen binnenkort benaderd over een mogelijke rol binnen de nieuwe organisatie. Van Alphen hierover in de nieuwe Snackkoerier: ‘Als ze me benaderen, wil ik ze zeker van advies dienen over de do’s en dont’s’.

Vorige week stapten drie van de vijf bestuursleden op vanwege een verschil van inzicht tussen het sectorbestuur en de organisatie KHN. De aanblijvende bestuursleden Wim Cox en Ben Franken gaan met landelijk bestuurslid Jos Kamphuis als tijdelijke voorzitter op zoek naar een nieuw bestuur.

Reageer op dit artikel