nieuws

Nederlander geeft minder uit in horeca

Fastfood

Van ieder 1000 euro die de Nederlandse consument uitgeeft gaat ongeveer 50 euro naar de horeca. Dat is minder dan tien jaar geleden, blijkt uit een onderzoek van het CBS waarin 1995 en 2005 zijn vergeleken.

Nederlander geeft minder uit in horeca

Voor de horeca betekent dit een afname van de bestedingen terwijl de consument in totaal meer geld heeft uitgegeven in de dienstensector.

Van elke duizend euro geeft de consument nu 6 euro minder uit in de horeca dan in 1995. Dat staat in contrast met het totaal aan bestedingen in diensten zoals zorg, huisvesting maar ook horecabezoek want die zijn gestegen. Van 48,5 procent in 1995 tot meer dan 50 procent nu.

De afname van de horeca-uitgaven is vergelijkbaar met de uitgaven aan voedings- en genotmiddelen die ook een daling laten zien van165 naar 136 euro per 1000 te besteden euro’s.

Reageer op dit artikel