nieuws

Nederland krijgt McDonald’s Academy

Fastfood

McDonald’s start binnenkort in Nederland met een McDonald’s Academy. Aan de top van een scala aan opleidingen staat een hbo-traject waarmee het diploma Small Business en Retailmanagement behaald kan worden.

Nederland krijgt McDonald’s Academy

De McDonald’s Academy biedt een compleet pakket aan opleidingen waarmee een officieel mbo en straks ook een hbo-diploma behaald kan worden. ‘Een academy zat al jaren in de pen’, zegt director Human Resources Marjolein Reijs in de Snackkoerier die op 3 juli verschijnt.

Basis zijn de al jaren bestaande opleidingen. ‘We leiden al jaren mensen op tot officiële mbo-diploma’s middels de opleidingen van het SVO Fastservice Opleidingscentrum. Door ons eigen opleidingstraject aan te vullen met de theorielessen van het Fastservice Opleidingscentrum kunnen onze medewerkers daarmee nu ook op diverse mbo-niveaus een officieel erkend diploma behalen’, aldus Reijs in Snackkoerier.

Hbo-opleiding

De hbo-opleiding heeft een soortgelijke structuur. ‘Dat is een uitbreiding op onze interne managementopleiding. Die dekt al zeker de helft van de lesstof en vaardigheden die voor een officieel diploma nodig zijn. Zo moeten kandidaten bij ons budgetten kunnen maken en een businessplan schrijven’, verduidelijkt Reijs.

De andere helft wordt samen met het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (PBB) in Best het Fastservice Opleidingscentrum en een landelijk werkende hbo-instelling ingevuld. Kandidaten die afstuderen mogen de officiële titel Ad (Associate degree) achter hun naam zetten, een titel die sinds 2007 door de overheid wordt erkend.

Reageer op dit artikel