nieuws

Moeders onbezorgd over gewicht kinderen

Fastfood

Ondanks alarmerende berichten over te dikke kinderen maken Amerikaanse moeders zich absoluut geen zorgen over het gewicht van hun kroost.

Moeders onbezorgd over gewicht kinderen

Dit blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse vrouwenbad Woman’s Day.

Maar liefst 36 procent van de ondervraagde vrouwen met kinderen zegt een keer per week fastfood op tafel te zetten. Nog eens 16 procent doet dat zelfs twee keer of vaker per week. Ook zegt bijna 60 procent naar snoep of koek te grijpen in tijden van stress.

Ondanks deze toch niet echt gezonde eetgewoonten maakt 79 procent zich niet bezorgd om het gewicht van hun kinderen.

De belangrijkste reden om niet gezonder te eten is de prijs. 80 procent zegt dat gezonde eten makkelijker zou zijn als het goedkoper was, toch zegt 85 procent dat hun eetgewoonten niet door prijs wordt beïnvloed.

Reageer op dit artikel