nieuws

Megadrukte bij Cafetaria Top 100 winnaar

Fastfood

Bij Cafetaria Top 100 winnaar ’t Smulhuis in Brunssum stroomden niet alleen de felicitaties binnen maar ook de gasten. ‘Het is af en toe een gekkenhuis, zo druk’, aldus Jacqueline en Hans Boumans.

Megadrukte bij Cafetaria Top 100 winnaar

Al direct de eerste dag, woensdag een week geleden, dat het bedrijf open was na de bekendmaking op 19 oktober was het een drukte van belang. Mensen gingen af en aan om bloemen te bezorgen maar ook in de zaak was het vanaf de eerste minuut druk met gasten.

‘Normaal hebben we op een woensdag tussen 12.00 en 14.00 uur zo’n veertig bestellingen, nu waren het er tachtig. Dat hadden we absoluut niet verwacht.’ De avondspits schatte hij beter in. ‘Die hebben we met een zondagbezetting gedraaid en dat was nodig ook.’

Weekend superdruk

Het daaropvolgende weekend was ‘complete waanzin, een gekkenhuis.’, zegt Boumans. ‘We plusten zeker 30 procent terwijl het dan in de spits al zo enorm druk is.’ Daardoor liepen de wachttijden wel op. ‘We stonden met zes man de bestellingen aan te nemen. Dat zagen de gasten ook dus ze hadden begrip dat ze even moesten wachten.’

Bamiballen in trek

Veel gasten kwamen speciaal om de zelfgemaakte bamiballen te proeven. Op zaterdag verkochten we 500 van onze eigen bamiballen en we hebben er ’s nachts nog eens 600 gemaakt. Zondagavond waren we weer los.’

Meer over de Top 100

Reageer op dit artikel