nieuws

McDonald’s ziet winst toenemen

Fastfood

Hamburgerketen McDonald’s heeft de nettowinst in het derde kwartaal wereldwijd met 9 procent zien stijgen tot 1,51 miljar dollar. Een jaar eerder was dat bedrag nog 1,39 miljard dollar.

McDonald’s ziet winst toenemen

De grootste fastfoodketen ter wereld profiteerde vooral van de introductie van nieuwe menu’s in de Verenigde Staten en van meer prijsvariatie in Europa. Ook promotieacties en de modernisering van restaurants in Frankrijk, Rusland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk droegen bij aan een hoger bedrijfsresultaat.

De volledige omzet kwam 14 procent hoger uit op 7,17 miljar dollar. De verkopen in Europa stegen met 4,9 procent en in de Verenigde Staten met 4,4 procent. Ook voor het laatste kwartaal voorziet McDonald’s wereldwijd vergelijkbare omzetcijfers. Topman Jim Skinner gaat voor de maand oktober uit van een omzetgroei van 4 tot 5 procent.

Reageer op dit artikel