nieuws

McDonald’s sponsort Jeugdsportfonds

Fastfood

McDonald’s wordt hoofdpartner van het Jeugdsportfonds en sponsort de organisatie dit jaar met 100.000 euro. Het Jeugdsportfonds richt zich op kinderen die niet kunnen sporten, omdat daarvoor thuis het geld ontbreekt.

McDonald’s sponsort Jeugdsportfonds

McDonald’s vindt, net als het Jeugdsportfonds, dat ieder kind de gelegenheid moet hebben om te kunnen sporten en stelt daarom dit jaar een bedrag van 100.000 euro beschikbaar zodat kinderen lid kunnen worden van een sportvereniging. De samenwerking werd aangekondigd tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het Jeugdsportfonds in de Amsterdam Arena.

De restaurantketen zal het Jeugdsportfonds daarnaast ondersteunen in het communicatiebeleid en worden er gezamenlijke projecten georganiseerd om de bekendheid van het fonds te vergroten en families op een leuke manier meer bij sport te betrekken.

Voor het Jeugdsportfonds is de samenwerking een belangrijke stap vooruit, vindt Johan Wakkie, voorzitter van het Jeugdsportfonds. ‘We staan er goed voor maar we zijn nog o zo onbekend. Daar gaan we samen met McDonald’s wat aan doen.’

Het Jeugdsportfonds wil sport mogelijk maken voor kinderen in gezinnen waar daar onvoldoende financiële ruimte voor is. Het fonds betaalt voor deze kinderen het lidmaatschap van een sportclub en sportmaterialen, zodat zij toch kunnen sporten. In Nederland zijn in totaal ongeveer 400.000 kinderen die leven op het bestaansminimum.

McDonald’s zegt in een persbericht over de samenwerking: ‘Doordat we een grote en brede groep consumenten bereikt, kan McDonald’s op dit gebied een nuttige maatschappelijke rol vervullen. We geven graag steun aan initiatieven die erop gericht zijn om mensen bewust te maken van het belang van een verantwoorde levensstijl. Als familierestaurant richt McDonald’s zich daarbij speciaal op families en kinderen. Het partnership met het Jeugdsportfonds sluit hierbij volledig aan. Een ander initiatief op dit gebied is de samenwerking met de Stichting Kids in Balance die workshops geeft op basisscholen om kinderen een bewuste en gezonde levensstijl aan te leren.’

Reageer op dit artikel