nieuws

McDonald’s schenkt € 234.462 aan Ronald McDonald

Fastfood

De jaarlijkse Kinderfondscampagne van McDonald’s heeft € 234.462 euro opgebracht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit is een kwart meer dan de opbrengst van de vorige Kinderfondscampagne.

McDonald’s schenkt € 234.462 aan Ronald McDonald

McDonald’s is hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds en wil met de actie het goede werk van het Kinderfonds extra in de schijnwerpers zetten.

Doneren

Gasten van McDonald’s restaurants werd drie weken lang gevraagd om € 1 te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Als dank kregen zij hiervoor een keycord met pen. De actie werd een groot succes; gasten doneerden in totaal € 234.462 aan het Kinderfonds.

Verhalenwedstrijd

De twaalfjarige Merel Kuitert uit Uden heeft de verhalenwedstrijd gewonnen die rondom de actie werd georganiseerd. Haar verhaal is in boekvorm uitgebracht. Merel kreeg begin deze week het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt door Kinderfondsambassadeur Jochem van Gelder.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn.

Reageer op dit artikel