nieuws

McDonald’s plust flink in juli

Fastfood

Hamburgerketen McDonald’s heeft een goede julimaand achter de rug. Wereldwijd steeg de omzet met maar liefst 7 procent.

McDonald’s plust flink in juli

De crisis lijkt nergens ter wereld vat te krijgen op de hamburgergigant. De keten noteert in alle markten flinke omzetstijgingen. Azië/Pacific, het Midden Oosten en Afrika leiden de dans met een omzetstijging van 10,1 procent. In Amerika ging de vergelijkbare omzet (in restaurants die meer dan 1 jaar open zijn) met 5,7 procent omhoog en Europa boekte 5,3 procent winst. De groei in Europa komt vooral voor rekening van Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Focus op gasten

‘Alles wat we doen, doen we met onze gasten in gedachten’, verklaart CEO Jim Skinner de goede resultaten in een persbericht. ‘We luisteren naar ze en bieden ze de juiste combinatie van producten tegen een goede prijs.’

Cijfers vertekend door extra zaterdag

Overigens zegt het bedrijf dat de cijfers iets vertekend zijn. De afgelopen julimaand bevatte een extra zaterdag ( en mistte een woensdag) ten opzicht van 2009. Daardoor zijn de cijfers maximaal 1,3 procent positief beïnvloed.

Reageer op dit artikel