nieuws

McDonald’s Nederweert Leerbedrijf van het Jaar

Fastfood

McDonald’s Nederweert is donderdag op de Horecava in Amsterdam RAI uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar. De twee andere genomineerden waren Badhotel Domburg in Domburg en Landgoed De Horst in Driebergen.

McDonald’s Nederweert Leerbedrijf van het Jaar

Eigenaren Jan en Connie Slenders, die in Limburg nog zeven vestigingen hebben, waren voor de derde keer genomineerd. Na twee finaleplaatsen was er nu dus de winst. Jan Slenders: ‘Bij McDonald’s worden medewerkers al jaren goed opgeleid, erg fijn dat we daarvoor nu de bevestiging krijgen.’

Slenders stond aan de wieg van de door de branche erkende fastservice-opleiding en de McDonald’s Academy. ‘En dit jaar starten we met een erkende hbo-opleiding. We zijn nu bezig met de invulling, want het zal gaan om een opleiding die wordt gevolgd naast het werken.’

In de acht vestigingen van Slenders werken 26 leerlingen. ’85 procent van de managers komt uit het leerlingentraject. Het is het resultaat van een project dat we twaalf jaar geleden zijn begonnen. We leggen contact met mentoren op middelbare scholen en informeren hen over de mogelijkheden die werken bij McDonald’s biedt.’

Mooi voorbeeld is Robert Schuman (25). Hij kwam tien jaar geleden toevallig terecht bij McDonald’s en heeft nu de verantwoordelijkheid over vier van de acht vestigingen: drie in Maastricht en één in Echt. ‘Na een half jaar stopte ik met mijn studie werktuigbouw en ben ik de McDonald’s-opleidingen gaan volgen. Dit jaar ga ik de hbo-opleiding doen.’

De wedstrijd Leerbedrijf van het Jaar is een initiatief van CNV Vakmensen, KHN, FNV Horeca, SVH en Kenwerk. De uitreiking van de prijs vond plaats in XpertPlaza. De drie finalisten werden – volgens goed gebruik – muzikaal geïntroduceerd door Gregor Bak.

Reageer op dit artikel