nieuws

McDonald’s grootste sla-eter

Fastfood

Vestigingen van McDonald’s in de Oekraïne nemen maar liefst 40 procent van de slaproductie af in het Oost-Europese land. Het gaat om vele tonnen per jaar. McDonald’s is daarmee de grootste sla-eter van het land.

McDonald’s grootste sla-eter

Volgens cijfers neemt de fastfoodreus 35 tot 40 procent van de totale slaconsumptie af in Oekraïne. Het land zelf produceert jaarlijks tussen de 4000 en 5000 ton sla per jaar. Die wordt geconsumeerd in de periode van april tot november. Buiten die periode importeert McDonald’s Oekraïne het groenteproduct.

Door de grote slabehoefte van McDonald’s is het aantal telers strek toegenomen. Ook zijn de prijzen voor de telers gestegen. Oekraïners zelf zijn niet zo van die sla-eters. Het aandeel van sla onder de bevolking is slecht een half procent. Wellicht dat de opmars van McDonald’s hierin verandering brengt.

Reageer op dit artikel