nieuws

McDonald’s gaat in 2008 2 miljard dollar investeren

Fastfood

McDonald’s maakte vorige week bekend voor 2008 zo’n 2 miljard dollar (1,3 miljard euro) uit te trekken om wereldwijd te investeren. De fastfoodgigant beloofde de aandeelhouders op een conferentie vorige week tussen de 15 en 17 miljard dollar uit te kunnen keren tegen het einde van 2009.

McDonald’s gaat in 2008 2 miljard dollar investeren

De groeiplannen van McDonald’s concentreren zich vooral op de markten buiten de VS. Ongeveer de helft van het budget zal opgaan aan de opening van ongeveer 1000 outlets dit jaar, de andere helft wordt gebruikt om ruim 1600 vestigingen te restylen.

Vorig jaar spendeerde McDonald’s wereldwijd ongeveer 1,9 miljard dollar, en opende 800 nieuwe restaurants.

Voor Europa is dit jaar 800 miljoen dollar (550 miljoen euro) beschikbaar, tegenover 675 miljoen (460 miljoen euro) vorig jaar. In de VS blijft het budget ongeveer gelijk met 770 miljoen dollar (525 miljoen euro).

In China alleen moeten dit jaar 125 nieuwe McDonald’s open, in Rusland zo’n 40, schrijft de Chigago Tribune.

Naast de forse investering gaat McDonald’s een nieuwe strategie uitrollen in de VS, gebaseerd op vier pijlers: kip, ontbijt, drank en gemak. Vooral het drankassortiment moet uitgebreiden, met onder andere meer koffiekeuzes, smoothies en energiedrankjes.

Ook wil McDonald’s meer Amerikaanse franchisenemers overtuigen de deuren al om 5 uur in de ochtend te openen.

Meer McDonald’s berichten:

Reageer op dit artikel