nieuws

McDonald’s 25 jaar in kinderfonds

Fastfood

Het Ronald McDonald Kinderfonds viert binnenkort vijfentwintig jaar samenwerking met hoofdsponsor McDonald’s. Diverse ambassadeurs vereeuwigen hun handafdruk als symbool voor de helpende hand.

McDonald’s 25 jaar in kinderfonds

Algemeen directeur van McDonald’s Nederland Jo Sempels zal samen met de directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Pascal Rijnders en de ambassadeurs van het fonds het jubileum vieren in het Ronald McDonald Kinderhuis bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Ter gelegenheid van het jubileum zullen vijfentwintig vrienden van het kinderfonds hun handafdruk vereeuwigen, als symbool voor de helpende hand die zij, net als McDonald’s, het fonds bieden. Onder hen zijn Ronald McDonald-ambassadeurs Yvon Jaspers, Gerda Havertong en Robert ten Brink.

Het eerste Ronald McDonald Kinderhuis werd geopend in Amerika in 1974. Al vanaf het begin van het huis voor ouders wiens kind in het ziekenhuis ligt, heeft McDonald’s haar naam eraan verbonden.

In Nederland werd in 1995 het eerste huis in Europa gebouwd, nu zijn er zo’n vijftien in Nederland -waaronder één in Madurodam- bij ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorginstellingen. In totaal staan er over de hele wereld 260 Ronald McDonald huizen in 28 landen.

Reageer op dit artikel