nieuws

Lokfriettent brengt rust terug op Vlieland

Fastfood

De gemeente Vlieland heeft een nieuw wapen in de strijd tegen overlast: een friettent. Hij wordt net buiten het centrum geplaatst, zodat de aangeschoten jongeren niet blijven hangen, maar naar de snackbar gaan.

Lokfriettent brengt rust terug op Vlieland

Bewoners van Vlieland klagen al jaren over overlast na het sluiten van de discotheken. De jongeren komen licht beschonken de disco uit en gaan rotzooien in de buurt. Dit zorgt voor veel irritatie in de buurt.

Om deze toestanden te voorkomen, plaatst de gemeente een frietkar net buiten het centrum. Het is dan de enige plek waar jongeren nog een vette hap kunnen krijgen, dus burgemeester en wethouders hebben goede hoop dat dit het tij doet keren. Woensdag zijn de eerste gesprekken met geïnteresseerde horeca-exploitanten.

Reageer op dit artikel