nieuws

Lieke Liebregts wint verpakkingsprijs

Fastfood

Lieke Liebregts heeft dinsdag 12 januari tijdens de Horecava de Bunzl Food Design Packaging Award gewonnen. Ze voldeed het best aan de opdracht ‘ontwerp een mobiliteitsverpakking’.

Lieke Liebregts wint verpakkingsprijs

Liebregts (20), vierdejaarsstudent aan de opleiding Food Design & Innovation van de HAS in Den Bosch, ontwierp een verpakking voor onder de arm. ‘Mensen onderweg hebben altijd hun handen vol. Met tas, laptop en andere zaken.

Broodje en drankje

Deze verpakking kun je onder je arm klemmen. Je kunt er een drankje in meenemen, een broodje, maar ook nog een tijdschrift bijvoorbeeld. Zoals mensen vroeger hun krant onder hun arm klemden, neem je nu je eten en drinken mee.’

De jury noemde haar ontwerp zeer innovatief en met een hoge marketingwaarde. Sampling en branding zijn hiermee heel goed mogelijk.

Verpakkingsbedrijf Bunzl reikte de prijs voor de tweede keer uit.

De jury bestond uit Jan Huurdeman (Servex), Jan Vughts (Centerparcs), Roewein Niesten (MHS Host), Robert Joore (Total), Martijn Pabon (Boom Packaging) en uit juryvoorzitter Wilbert van Wachtendonk van Bunzl zelf.

Reageer op dit artikel