nieuws

Levo moet prijs frituurolie noodgedwongen verhogen

Fastfood

Frituurolieleverancier Levo in Franeker heeft de prijs van Grenada Gold frituurolie per 1 februari met 10 procent moeten verhogen door gestegen grondstoffenprijzen. Snackkoerier meldde per abuis dat Levo geen prijsstijgingen zou doorvoeren.

Levo moet prijs frituurolie noodgedwongen verhogen

Snackkoerier 2 van 28 januari meldde dat Levo de prijzen niet met 20 procent zou verhogen, zoals het bedrijf een nummer eerder adverteerde. De kop: ‘Frituurolie niet duurder’, boven het artikel is echter niet correct. Levo verhoogt noodgedwongen de prijs van Grenada Gold frituurolie. Niet met 20 procent, zoals gezien de gestegen kosten zou moeten, maar met 10 procent.

Levo neemt zelf een deel van de stijging voor haar rekening, zegt Simon Rollingswier. ‘We dachten dat op te kunnen vangen door voorraad, handig inkopen en wellicht een daling van de grondstoffenprijzen.’

Reageer op dit artikel