nieuws

Kwartaalomzet cafetaria’s 1,5 procent hoger

Fastfood

De omzet in de cafetariabranche is het eerste kwartaal van 2009 gestegen met 1,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. De kwartaalomzet in de gehele horecabranche daalde hard met 6,1 procent.

Kwartaalomzet cafetaria’s 1,5 procent hoger

De positieve uitschieter van de cafetariasector steekt in schril contract af met andere sectoren. Zo daalde de omzetvolume van cafés met 13 procent en moesten hotels met 9,4 procent terug in omzet.

De gemiddelde omzetstijging in cafetaria’s van 1,5 procent kwam volgens het CBS geheel door gestegen prijzen. Het omzetvolume van cafetaria’s daalde met 0,6 procent. Onder cafetaria’s rekent het CBS ook snackbars, lunchrooms en fastfoodrestaurants.

De totale omzet in de horeca daalde in het eerste kwartaal met 6,1 procent. De prijzen stegen in dezelfde periode met 3 procent. Eind april berekende onderzoeksbureau Synovate een omzetval van 6,5 procent.

Reageer op dit artikel