nieuws

Komende weken feest bij ’t Smulhuis in Brunssum

Fastfood

Dit is geweldig’, zegt Jacqueline Boumans trots als ze van het podium komt na de eerste prijs te hebben ontvangen. ‘Super, eindelijk’, juicht echtgenoot Hans terwijl hij de fles champagne in de lucht steekt.

Komende weken feest bij ’t Smulhuis in Brunssum

Hans en Jacqueline Boumans zijn kort na de huldiging voor de eerste plaats nog helemaal beduusd. ‘Je hoopt natuurlijk op een hoge klassering maar na de tweede plaats verleden jaar verwacht je dit niet’, zegt Jacqueline. Na het in ontvangst nemen voor de regio-award beste cafetaria Zuid-Nederland begon het wel te broeien bij Hans Boumans. ‘Je weet dat je dan een kanshebber bent.’

Nadat het bedrijf in 2000 derde werd in de Cafetaria van het jaar verkiezing maakte ’t Smulhuis een bescheiden entree in de cafetaria Top 100 met een 96e plaats. ‘We zijn er daarna met het hele team iedere keer voor gegaan en iedere keer hoger geëindigd’, deelt Bouman de eer met zijn personeel.

Doen waar je goed in bent

Hij denkt de overwinning te danken aan standvastig blijven doen waar ‘je goed in bent’. ‘Je moet geloven in jezelf en in je capaciteiten. Natuurlijk ga je ook wel eens een keer op je bek maar dan moet je doorgaan. Dat doen we eigenlijk al 60 jaar.’

Ambachtelijk en modern

Bij hem was dat doel om oude ambachtelijke waarden te combineren met modern ondernemerschap en inspelen op trends. ‘We maken zelf snacks, daarbij is het belangrijk dat de kwaliteit goed en altijd hetzelfde is.’ Maar hij is niet blijven hangen in ‘het ambacht’. ‘We zijn continu bezig met vernieuwen en spelen ook in op trends als vers en gezond.’

De komende weken willen ze het feest met hun gasten vieren. ‘Morgenochtend (vandaag, red.) om 11.00 uur hebben we een vergadering met het hele team dan gaan we met z’n allen nadenken over de festiviteiten en acties met de gasten. Want zonder een goed en betrokken team kom je nergens.’

» Bekijk hier de Cafetaria Top 100 van 2009

Reageer op dit artikel