nieuws

KHN dreigt SENA met rechtszaak

Fastfood

De aantijgingen van SENA dat Koninklijk Horeca Nederland (KHN) haar leden financieel zou hebben benadeeld is pure laster. Als de aantijgingen door SENA niet worden ingetrokken, spant KHN een kort geding aan.

KHN dreigt SENA met rechtszaak

Dat laat het Landelijk Bestuur van KHN bij monde van bestuurslid Lucas Petit weten. KHN en SENA zijn al geruime tijd verwikkeld in een conflict over de afdracht van muziekgelden. SENA stelt dat KHN haar leden een hogere SENA-vergoeding in rekening heeft gebracht.

‘Wij hebben ons volledig gehouden aan de contractuele afspraken met SENA. Onze leden betalen via ons veel minder aan SENA dan ze anders aan SENA rechtstreeks zouden moeten betalen. Wij handelen in het belang van onze leden en dat is nu eenmaal een ander belang dan dat SENA heeft’, aldus KHN’er Lucas Petit.

Petit heeft genoeg van de houding van SENA. Petit: ‘SENA moet ophouden met deze lastercampagne. Alle gelden die na betaling aan SENA en aftrek van de kosten overblijven, gaan terug naar de leden. Als de aantijgingen door SENA niet worden ingetrokken spant KHN een kort geding aan tegen SENA’.

Reageer op dit artikel