nieuws

Keeper verruilt Ajax voor cafetaria

Fastfood

Ronald Graafland, de derde keeper van Ajax, verruilt het doel van de topclub voor het familiebedrijf, Snackbar Graafland in Krimpen aan den IJssel en gaat voetballen bij een amateurclub. Graafland ziet zijn toekomst in het bedrijf dat werd opgebouwd door zijn vorig jaar overleden vader.

Keeper verruilt Ajax voor cafetaria

De switch van Graafland komt niet onverwacht. Vorig jaar zou hij al op sportief gebied een stapje terugdoen en in de cafetaria gaan werken die door zijn vader tot een begrip is gemaakt. Graafland plakte echter een jaar aan carrière omdat plotsklaps Ajax op de stoep stond. Vanwege blessures kon Graafland als derde keeper aan de slag.

Na dertien seizoenen betaald voetbal is het nu genoeg. Hij gaat voetballen bij de amateurs en aan de slag in de cafetaria. ‘Ik wil het vak leren’, laat hij in het AD weten. ‘Ook daarom is het beter dat ik in de Topklasse ga keepen.’ Graafland keepte bij Feyenoord, Excelsior, Vitesse en Ajax.

Reageer op dit artikel