nieuws

Kebab krijgt keurmerk

Fastfood

Uiterlijk in februari 2010 komt er een kwaliteitskenmerk voor döner kebab. Dat hebben de 350 internationale dönerproducenten tijdens een congres in het Turkse Antalya besloten.

Kebab krijgt keurmerk

Het keurmerk moet het vertrouwen van consumenten in het populaire vleesproduct versterken, meldt MeatandMeal.nl. Döner kebab kwam de laatste maanden meerdere keren negatief in het nieuws. Enerzijds door gesjoemel met het vlees in met name Duitsland, anderzijds door het ongezonde imago.

Kebab is desondanks een miljardenindustrie. De Europese kebabindustrie is goed voor een omzet van 3,5 miljard euro per jaar. Duitsland neemt daarvan het grootste deel voor zijn rekening. Duitsland telt zo’n tweehonderd kebabproducenten. Berlijn telt alleen al elfhonderd kebabzaken, die dagelijks zeventig ton vlees verkopen.

Reageer op dit artikel