nieuws

Just-Eat trekt 10,6 miljoen pond aan voor groei

Fastfood

Just-Eat, het grootste online platform voor het bezorgen van maaltijden, maakt bekend nieuw kapitaal te hebben aangetrokken voor verdere groei. Het grootste deel van de 10,6 miljoen pond investering wordt gedaan door Index Ventures, bekend van onder meer Skype, MySQL en Last.fm.

Just-Eat trekt 10,6 miljoen pond aan voor groei

Daarnaast participeren King Street Ventures en andere bestaande aandeelhouders in de kapitaalinjectie. De investering wordt onder meer gebruikt om de positie van Just-Eat als marktleider in Nederland, Groot-Brittannië, Denemarken, Zweden, Ierland en België verder te verstevigen en uit te breiden naar nieuwe markten binnen en buiten Europa.

‘Het is ons doel om mensen over de gehele wereld de mogelijkheid te bieden gemakkelijk, snel en betrouwbaar eten te kunnen bestellen’, aldus Klaus Nyengaard, chief executive officer van Just-Eat. ‘We zien een duidelijke groei in de vraag naar onze service. Belangrijke reden daarvoor is dat we naast onze bestelservice meer diensten aanbieden, zowel voor consumenten als voor ondernemers.’

Just-Eat

Zo biedt Just-Eat passende bijgerechten aan en kunnen ondernemers pizzadozen, menukaarten en zelfs scooterverzekeringen afsluiten. ‘Met de nieuwe investering kunnen we onze diensten nog verder uitbreiden en onze klanten optimale service blijven verlenen’, vertelt Nyengaard.

‘De markt voor het bezorgen van maaltijden groeit zo’n 9 procent per jaar en heeft bewezen zelfs in economisch moeilijke tijden te floreren’, aldus Ben Holmes, partner bij Index Ventures. In Nederland groeit Just-Eat.nl met zo’n 15 procent per maand. ‘Het team van Just-Eat heeft zich momenteel al een rol van marktleider toegeëigend. Het doel van onze investering is om verdere groei van Just-Eat te stimuleren’, zegt Holmes.

Reageer op dit artikel