nieuws

Junkfood eten en toch afvallen

Fastfood

Franse wetenschappers hebben een stof gevonden waarmee dikke mensen gewicht kunnen verliezen en zich toch tegoed kunnen blijven doen aan fastfood. De ontdekte stof (SRT1720) is chemisch verwant aan de stof resveratrol, dat voorkomt in rode wijn, meldt de Britse zender BBC.

Junkfood eten en toch afvallen

Resveratrol bleek ongunstige effecten van een dieet met veel calorieën te verminderen. Maar om het voor mensen enig effect te laten hebben, zouden mensen met overgewicht liters rode wijn moeten drinken.

Beschermd tegen suikerziekte

Daarop werd de stof SRT1720 ontwikkeld. Deze stof voorkomt, zo blijkt uit proeven met muizen, dat je dikker wordt ondanks dat het lichaam vet binnen krijgt. Volgens de Franse onderzoekers spoort SRT1720 het lichaam aan ook vet te verbranden als je veel calorieën binnenkrijgt. Normaal gesproken gebeurt dat alleen als er weinig vet op het menu staat. De ontdekte stof heeft nog meer gunstige effecten: Zo bleek dat de muizen ook werden beschermd tegen suikerziekte.

Ander eet- en leefpatroon wel gewenst

Obesitas-specialist Stephen Bloom zegt dat een nieuw medicijn tegen vetzucht dringend nodig is, nu er alleen al in Groot-Brittannië wekelijks duizend mensen sterven aan de gevolgen van overgewicht. Maar hij waarschuwt wel dat medicijnen altijd moeten worden gebruikt in combinatie met een ander eet- en leefpatroon.

Reageer op dit artikel