nieuws

Jos van Alphen ‘superblij’ met overwinning

Fastfood

Dit is fantastisch’, reageert Top-100 winnaar Jos van Alphen van Eetplezier De Bestse snackbar uit Best bijna euforisch. ‘Hier hoop je op maar je durft er niet aan te denken.

Jos van Alphen ‘superblij’ met overwinning

Van Alphen en zijn team sprongen een gat in de lucht en vlogen elkaar om de nek toen bekend werd dat ze de toppositie bekleden. Eenmaal op het podium bedankt Van Alphen uitgebreid zijn personeel. ‘Jullie zijn een geweldig team. We hebben dit met z’n allen gedaan.’

De ondernemer kan nog niet echt geloven dat hij de beste van Nederland is. ‘We doen al een aantal jaren stinkend ons best maar er kan zoveel misgaan. Een eerste jurybezoek is toch een momentopname. ’, zegt Van Alphen nippend aan de champagne die bij de overwinning hoort.

Verleden jaar was Van Alphen lichtelijk teleurgesteld met zijn 39-ste plaats. ‘We zijn daarop het personeel beter gaan begeleiden en ik ben verantwoordelijkheden gaan delen. Het is een geweldig team. Dit is een overwinning van ons allemaal’, deelt hij de credits aan zijn team.

De enthousiaste en bevlogen ondernemer vermoedt dat hij de overwinning voor een groot deel heeft te danken aan ‘zijn eigen’ formule Eetplezier die hij samen met Ruud van Oers (groothandel/fabrikant Van Oers) heeft opgezet. ‘We doen het net even anders dan de rest van de branche.’ Bovendien houdt Ruud van Oers hem scherp. ‘Hij durft onze zwakke punten aan te wijzen. Die zie je zelf soms door bedrijfsblindheid niet meer.’

De beker behorende bij de eerste plaats krijgt een ereplaats in zijn bedrijf. ‘We gaan straks ook al even een feestje bouwen’, zegt Van Alphen en neemt een flinke teug van de champagne die bij de overwinning hoort.

Cafetaria Top-100 dossier:

Wilt u meer nieuwsberichten lezen over de Cafetaria Top-100 of foto’s en video’s bekijken van de uitreiking gisteren? Ga dan naar www.cafetariatop100.nl.

Reageer op dit artikel