nieuws

Jongeren krijgen geen alcohol bij Bezorgbeer

Fastfood

Bij de Bezorgbeer drinkt een jongere voortaan niet meer. De maaltijdbezorger gaat strenger controleren op alcoholgebruik onder jongeren en vraagt voortaan een identiteitsbewijs bij de levering van bestellingen met alcohol, om zo te voorkomen dat jongeren onder de 16 aan drank komen.

Jongeren krijgen geen alcohol  bij Bezorgbeer

Aanleiding hiervoor is het onlangs verschenen onderzoek van de Universiteit Twente, in opdracht van het Ministerie van VWS, waaruit blijkt dat jongeren onder de 16 kinderlijk eenvoudig alcohol kunnen kopen via onder meer maaltijdbezorgers. ‘We zijn geschrokken van de resultaten. Want wat als iemand van 14 een sateetje, een sixpack en een fles wijn bestelt? Dan komen wij het gewoon brengen’, aldus Martijn Jansen, directeur van de Bezorgberen Holding.

Legitimatie verplicht

Om dergelijke acties te voorkomen, heeft de organisatie de medewerkers verplicht gesteld om bij alcoholische bestellingen naar een legitimatie van de klant te vragen. Daarnaast staat ook op de website duidelijk aangegeven dat er geen alcohol aan personen onder de 16 jaar wordt geleverd. ‘We hopen dat meer delivery bedrijven ons voorbeeld zullen volgen, zodat we dit probleem met de hele branche kunnen aanpakken’, aldus Jansen.

Eerder bleek uit onderzoek dat jongeren kinderlijk eenvoudig aan alcohol kunnen kopen. Met name supermarkten, horeca, sportkantines en thuisbezorgkanalen nemen het niet nauw. Bij supermarkten lukten 70% van de aankooppogingen door minderjarigen. Bij de thuisbezorgservices, zoals de boodschappenbezorgservice van een supermarkt, bierkoeriers en diverse thuisbezorgrestaurants, slaagden zelfs alle aankooppogingen.

Reageer op dit artikel