nieuws

iPhone geeft fastfoodadvies bij allergieën

Fastfood

De iPhone heeft een nieuwe applicatie gelanceerd waarbij gebruikers, na het instellen van hun eigen allergieën, advies krijgen over wat ze wel en niet kunnen eten bij de vijftien grootste fastfoodketens.

iPhone geeft fastfoodadvies bij allergieën

De zogeheten iCanEat is een applicatie die moet voorkomen dat mensen in de problemen komen bij het eten van voeding. iCanEat geeft een keuze uit negen veel voorkomende allergieën, bijvoorbeeld melk, gluten, pinda’s en soja.

Gebruikers van de iPhone kunnen met de applicatie hun eigen allergieën selecteren, waarna de iCanEat na een keuze uit een menu van een fastfoodketen laat zien wat veilig is om te eten.

Naast iCanEat voor fastfoodketens is er ook een applicatie beschikbaar die specifieke gerechten laat zien. Via iEatOut kunnen iPhone-gebruikers bepaalde gerechten opvragen, waarna een melding volgt als er een voorkomende allergie aanwezig is.

Reageer op dit artikel