nieuws

IHOP pannenkoekenrestaurants neemt Applebee’s over

Fastfood

De keten van pannenkoekrestaurants IHOP (International House of Pancakes) neemt de casual-diningketen Applebee’s over.

IHOP pannenkoekenrestaurants neemt Applebee’s over

IHOP, met 1319 restaurants, betaalt 2,1 miljard dollar voor het grotere Applebee’s dat wereldwijd 1942 restaurants telt.

De restaurants van IHOP worden bijna allemaal door franchisenemers uitgebaat. Het bedrijf is van plan de 508 corporate restaurants van Applebee’s ook over te doen aan franchisenemers. Met de cash die dat genereert kan dan een deel van de overnamesom gefinancierd worden.

Applebee’s was in het verleden ook actief in Nederland. De Limburgse ondernemer Benoit Wesly exploiteerde vijf zaken en wilde groeien naar 20 vestigingen in Nederland. Dat mislukte vanwege het te Amerikaanse karakter van de keten en in 2003 werden de restaurants gesloten.

Reageer op dit artikel