nieuws

Hirsch Ballin: wijk moet schoner

Fastfood

Het moet maar eens afgelopen zijn met al het vuil op straat, meent minister Hirsch Ballin. Patatbakjes, lege blikjes en chipszakjes zijn niet gewenst. Gisteren gaf hij de aftrap voor de negende ‘Week van Nederland Schoon’.

Hirsch Ballin: wijk moet schoner

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gaf de aftrap in Schiedam. Iedere dag van de week heeft een ander thema, gericht op een specifieke doelgroep. De minister wil dat iedereen meedoet aan de Week van Nederland Schoon. Ondernemers, winkeliers, automobilisten en wijkbewoners worden allemaal opgeroepen om mee te doen onder met motto: ‘Een schone wijk is ook een veilige wijk’.

De week wordt op zaterdag afgesloten met de Landelijke Opschoondag in Enschede. Honderden verschillende gemeenten organiseren op deze dag hun eigen activiteiten rondom het opschonen van hun stad.

Reageer op dit artikel