nieuws

Hema smacht naar nieuwe locaties

Fastfood

Hema heeft moeite om nieuwe locaties te vinden voor nieuwe stationswinkels. Dat zegt marketingdirecteur René Repko van Hema.

Hema smacht naar nieuwe locaties

Volgens Repko gaat het met de huidige stationswinkels in Amsterdam, Leiden en ’s Hertogenbosch beter dan verwacht. ‘Dat smaakt naar meer, veel meer. De omzet per vierkante meter is heel sterk; die zit aan de top van Hema. Het probleem is nu om locaties te vinden’, aldus Repko in het Financieele Dagblad. De marketingdirecteur vertrouwt erop dat NS-dochter en exploitant Servex uiteindelijk meer plekken kan vrijmaken voor Hema.

Buitenland

Hema maakt met winkelvarianten zoals de stationswinkel een duidelijke groeiversnelling door. Volgens Repko worden nu jaarlijks vijftig kleinere wijkwinkels in Nederland en België geopend. De internetwinkel zorgt naar schatting voor ongeveer 90 miljoen euro omzet. Verder opent Hema in Frankrijk binnenkort een derde winkel en volgen dit jaar winkel acht en negen in Duitsland.

Reageer op dit artikel