nieuws

Grote vetroof bij fastfoodzaken

Fastfood

Twee 20-jarige mannen uit Ermelo blijken verantwoordelijk voor de diefstal van vele duizenden kilo’s vet bij snackbars, viswinkels en Chinese eethuizen. Het duo verkocht de gestolen waar aan vetsmelterijen, meldde de politie donderdag.

Grote vetroof bij fastfoodzaken

Het tweetal werd halverwege deze maand aangehouden na een diefstal bij een bedrijf in hun woonplaats. Ze werden op camerabeelden herkend. Ze gingen vaak ’s nachts op pad om met een gehuurd vrachtwagentje de tonnen vet bij eethuizen op de Veluwe en in de Flevopolder te ontvreemden, aldus de politie.

Het duo stal het vet in onder meer Ermelo, Putten, Harderwijk, Nunspeet, Dronten en Lelystad. De politie kreeg een beperkt aantal aangiften binnen. ‘Veel mensen merkten de diefstal niet op. De tonnen met vet werden vaak achter de snackbar gezet en door anderen opgehaald’, aldus een woordvoerder.

Verleden jaar beklaagde een woordvoerder van vetverwerker Roti zich al eens in Snackkoerier. Bij enkele van zijn klanten waren de bekende blauwe tonnen vet verdwenen. Ook deden onbekenden zich voor als werknemers van de vetwerker en haalden op die manier de tonnen met afgewerkt frituurvet op.

Het gebruikte vet wordt bij vetsmelterijen verwerkt waarna er onder meer biodiesel van wordt gemaakt.

Reageer op dit artikel