nieuws

GGD: Cafetaria verbannen bij school

Fastfood

Gemeenten moeten in een bestemmingsplan aangeven dat er binnen een straal van twee kilometer rond een school geen cafetaria mag staan. Dat zegt directeur Victor Slenter van de GGD Zeeland. Slenter wil dat kinderen gezonder eten.

GGD: Cafetaria verbannen bij school

Slenter doet zijn uitspraak in de regionale krant BN/DeStem. De GGD Zeeland wil een actieplan opstellen voor de jeugd. Dit actieplan moet tot stand komen na overleg met scholen en gemeenten. Volgens de GGD Zeeland moeten kinderen gezonder eten en meer bewegen.

Bestemmingsplan
Volgens Slenter kunnen gemeenten veel meer doen dat wat ze nu doen. ‘Bijvoorbeeld door in een bestemmingsplan aan te geven dat binnen een straal van twee kilometer rond een school geen snackbar mag staan’, aldus Slenter in BN/DeStem. Slenter hoopt dit jaar het actieplan te presenteren.

Zie ook:
Verbod op junkfood in Britse scholen (sep, 2005)

Reageer op dit artikel