nieuws

Gezondheid heeft geen prioriteit bij Amerikaanse fastfoodketens

Fastfood

De gezondheid van hun gasten heeft geen prioriteit bij Amerikaanse fastfoodketens. Ze zijn alleen bereid gezondere items op het menu te zetten als deze meer omzet opleveren.

Gezondheid heeft geen prioriteit bij Amerikaanse fastfoodketens

Dit blijkt uit een studie van het American Journal of Preventive Medicine.
Voor de studie werden 41 menuontwikkelaars en marketingdirecteuren van grote fastfood en fastcasual ketens ondervraagd. Het blad wilde er op deze manier achterkomen welke barrières er zijn om meer gezonde producten als verse groenten te introduceren.

De studie toont aan dat de meerderheid van de ketens geen nieuwe menu-items opneemt tenzij ze er op vertrouwen dat er een markt voor is en dat daardoor de omzet en winst toeneemt. Ongeveer de helft zei ook te kijken naar voedselveiligheid, het tegemoetkomen aan de vraag van de consument en werkbaarheid voor het personeel.

Gezondheid en voedingswaarde werden slechts door negen van de 41 genoemd en maatschappelijke verantwoordelijkheid door drie.

Reageer op dit artikel