nieuws

Gewonden door ontplofte eetkraam Gentse Feesten

Fastfood

Door een ontploffing in een eetkraam op de Gentse Feesten in Gent is woensdagochtend vroeg een persoon levensgevaarlijk gewond geraakt. Zes anderen liepen zware verwondingen op, één persoon raakte lichtgewond. De snackkar werd door de klap volledig vernield, aldus de politie.

Gewonden door ontplofte eetkraam Gentse Feesten

De explosie vond plaats rond vijf uur in het centrum van Gent. De kraam, die broodjes beenham verkocht, was al gesloten, maar in de omgeving bevonden zich nog veel feestvierders. De meeste gewonden liepen brandwonden op.

De oorzaak van de explosie is nog onduidelijk, maar de politie houdt er rekening mee dat gasflessen in de eetkraam zijn ontploft, meldt Het Laatste Nieuws. Op beelden van beveiligingscamera’s van de Gentse politie was een metershoge steekvlam te zien op het moment van de ontploffing, wat mogelijk wijst op ontvlammend gas.

Tijdens de Gentse Feesten, die tien dagen duren, treden op pleinen in de stad bands en theatergroepen op. De gratis festiviteiten trekken ook veel Nederlanders.

Reageer op dit artikel