nieuws

Gefrituurde sprinkhanen voor bezoekers Apenheul

Fastfood

Apenheul in Apeldoorn gaat nieuw fastfood op de menukaart zetten: gefrituurde sprinkhanen. Daarmee wil het apenpark een bijdrage leveren aan duurzaamheid van het milieu en bezoekers hiervan bewust maken.

Gefrituurde sprinkhanen voor bezoekers Apenheul

Volgens een woordvoerder van Apenheul zijn de gefrituurde sprinkhanen niet alleen lekker en eiwitrijk, maar is er ook veel minder graan en diervoer nodig als voor vleesproducten. ,,Om een kilo rundvlees te krijgen is zeven kilo graan nodig. Om een kilo insecten te krijgen slechts dertienhonderd gram’’, meldt de woordvoerder in de regionale krant De Stentor

Dit is volgens Apenheul een belangrijk gegeven omdat er in de woongebieden van apen sprake is van bomenkap om graan te kunnen produceren. Hierdoor wordt het leefgebied van de dieren ingeperkt.

In diverse landen staan gefrituurde sprinkhanen te boek als een lekkernij. Na een testperiode besluit het park of de insecten op de menukaart blijven staan.

» Bekijk hier recepten met insecten.

Reageer op dit artikel