nieuws

Geen innovatie: 1.000 cafetaria’s weg

Fastfood

Een vijfde van alle cafetaria’s in ons land verdwijnt als ze niet innoveert. Dat zegt de nieuwe sectorvoorzitter Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Jos van Alphen. Het gaat hierbij om duizend cafetaria’s.

Geen innovatie: 1.000 cafetaria’s weg

Van Alphen doet zijn uitspraak in een interview in de nieuwe Snackkoerier. ‘Ik schat dat 20 procent van de cafetaria’s binnen nu en vijf jaar verdwijnt als ze niet innoveert’, aldus Van Alphen. Ons land telt ongeveer vijfduizend cafetaria’s.

De eigenaar van Eetplezier in Best en nummer één van de Cafetaria Top 100 in 2007 ziet groeimogelijkheden voor de sector. ‘Een consument heeft in twee weken circa vijftig eetmomenten. Daarvan gaat hij er gemiddeld één naar de snackbar. Laten we dat aantal nu eens proberen te verdubbelen’.

Of neem een menuutje, vervolgt Van Alphen. ‘Gevoelsmatig zeg ik dat de bovengrens in prijs voor een menu in een goede cafetaria ligt op 15 euro. Laten we eens proberen daar naartoe te werken met de hele sector. We kunnen het weghalen bij de restaurants en supermarkten’.

Reageer op dit artikel