nieuws

Fastfoodzaken Danku gesloten

Fastfood

De fastfoodketen van de Nederlandse Karen Brink, Danku, heeft haar enige vestigingen (in Antwerpen en New York) gesloten. Volgens de dochter van de bekende zakenvrouw Nina Brink wordt gewerkt aan een herziene visie op de expansie van de start-up.

Fastfoodzaken Danku gesloten

De sluiting wordt gemeld door 925.nl, de nieuwssite van Jort Kelder. Daar staat te lezen dat het duurzame fastfoodconcept Danku in New York te kampen heeft met huurachterstand en dat er volgens de huisbaas een gerechtelijke procedure loopt over achterstallige huur.

Karen Brink heeft per e-mail aan 925.nl laten weten dat er geen sprake is van huurschuld en stelt dat Danku elders in New York verder wil gaan. Volgens Brink is er sprake van ‘een herziene visie op de expansie van Danku’. De vestiging in Antwerpen is inmiddels ook gesloten. Volgens Brink vanwege een verbouwing.

Danku startte in 2008. Naast Antwerpen en New York was Brink van plan een zaak te openen in de Braziliaanse miljoenenstad São Paolo. Daarnaast waren er ook voorzichtig plannen om een Danku te openen in ons land.

Reageer op dit artikel