nieuws

Fastfoodsector New Orleans bloeit na Katrina

Fastfood

Veel snel-service restaurants in New Orleans doen het beter dan voor orkaan Katrina in 2005 de stad deed verdwijnen in een vloedgolf. Voor veel teruggekeerde inwoners is het zelfs de primaire voedselvoorziening.

Fastfoodsector New Orleans bloeit na Katrina

Kort na de ramp openden de eerste fastfoodrestaurants weer de deuren, om reddingswerkers, bouwvakkers en terugkerende inwoners van dienst te zijn.

Nog steeds ontbreekt het grote delen van het in 2005 getroffen gebied aan basis behoeften als elektriciteit, gas en water. Toch zijn veel mensen teruggekeerd naar hun huizen, zij vormen nu een groot deel van de klandizie van de fastfood outlets in de regio.

Succesvolle rentree

Hamburgerketen Wendy’s zegt op de website van het Amerikaanse blad Restaurants en Institutions zelfs dat alle 46 vestigingen in New Orleans en omgeving het beter doen dan voor Katrina, en ook Popeye’s Chicken & Biscuits heeft een succesvolle rentree gemaakt, volgens directeur Jim Lyons.

De lonen voor werknemers bij de fastfoodrestaurants zijn sinds 2005 met 30 tot 40 procent gestegen, en Popey’s bood werknemers een terugkeerbonus als ze weer op hun oude vestiging gingen werken.

Netwerk

Het vinden van aannemers en bouwmaterialen was de grootste uitdaging voor veel fastfood restaurants, naast het in contact blijven met de honderden werknemers.

Door het grote netwerk, de ruime middelen en hoofdkantoren die buiten het getroffen gebied liggen, konden fastfoodketens veel eerder heropenen dan individuele restaurants. Daarnaast konden de grote ketens hun werknemers aan zich binden door faciliteiten als woonruimte, stroom en voedsel te bieden.

Zie ook:

Reageer op dit artikel