nieuws

Fastfoodplan Amsterdam ‘schaamteloos

Fastfood

Het plan om in Amsterdam Zuidoost een foodstrip te bouwen waar vier grote aanbieders van fastfood een plaats krijgen is belachelijk en schaamteloos. Dit schrijven Iens Boswijk en Simone Brummelhuis, de directeuren van IENS Independent Index dat onder meer on line restaurantgidsen uitgeeft.

Fastfoodplan Amsterdam ‘schaamteloos

Ze zijn erg ongelukkig met de plannen om van de gemeente om zonder enige schroom Amerikaanse fastfood concerns de gelegenheid te bieden om straks hun “smaakverpestende, dikmakende en vooral fantasieloze burgers en vleesspiezen” aan te gaan bieden aan 50.000 werkenden.

Ze noemen de betreffende bedrijven gezondheidsbedreigend. “Het woord fast staat garant voor geen tijd, geen contact, geen cultuur en bovenal geen smaak.”

Brummelhuis en Boswijk stellen voor om een multiculturele foodstrip van eethuizen, afhaalplekken, praathoeken, koffiekamers, stamkroegen en gastronomische counters te gaan bouwen. “Daar kunnen die driedelige pakken en mantelpakjes dan in alle rust langs lopen.”

Deze culiboulevard zou eten tot cultuur kunnen verheffen. “Op deze plaats kan de premier aan Amerikaanse delegaties laten zien hoe je van ongeïnteresseerde dikkoppen weer gezonde multiculturele smaakmakers maakt.”

Reageer op dit artikel