nieuws

Fastfoodketen Quick van de markt

Fastfood

De Europese keten van fastfoodrestaurants Quick staat niet langer te koop. Het bedrijf wil de komende jaren op eigen kracht doorgroeien.

Fastfoodketen Quick van de markt

Dat meldt het Franse dagblad Le Figaro. Eigenaar Qualium Investissement wil de keten, die actief is sinds 1970 in hoog tempo uitbreiden en vervolgens opnieuw te koop zetten. Topman Jacques-Edouard Charret wil het aantal Quick-restaurants de komende tien jaar verdubbelen naar duizend, de omzet verdubbelen en de operationele winst verdrievoudigen.

Quick werd eerder dit jaar door Qualium in de etalage gezet. De fastfoodketen zou door middel van verkoop of een beursgang moeten worden afgestoten. De overnameprijs van zo’n negenhonderd miljoen euro trok echter geen geïnteresseerden. Quick heeft bijna 470 vestigingen en is marktleider in België en Luxemburg. In Frankrijk is het de nummer twee op de markt.

Reageer op dit artikel