nieuws

Fastfood-oplichter filmt zichzelf de bak in

Fastfood

Een Amerikaan is veroordeeld tot dertig dagen cel voor het oplichten van fastfoodketen Del Taco. De man plaatste een video van zijn oplichtingspraktijken op TouTube en liep zo tegen de lamp.

Fastfood-oplichter filmt zichzelf de bak in

De veroordeelde (Robert Echeverria) beklaagde zich over een verkeerd uitgevoerde bestelling bij de Del Taco in Rialto, hoewel hij nooit iets had besteld. Hij zei een vaste klant te zijn en al contact te hebben gehad met het hoofdkantoor van de keten. Op deze wijze kreeg hij het voor elkaar een gratis bestelling te plaatsen.

Echeverria liep tegen de lamp omdat hij een zeven minuten durende video van de oplichting plaatste op de populaire videosite Youtube. Op de video is te zien hoe hij met het filiaal belt en hoe zijn kompaan de gratis bestelling afhaalt. Daarna zitten ze glunderend te genieten van het gratis eten.

De video, met de titel ‘How to scam Del Taco’(hoe Del Taco op te lichten) werd gezien door een inwoner van Rialto, die daarop de politie inschakelde. Volgens de politie was het daarna een eitje om Echeverria op te sporen. In de film noemde hij namelijk zelf zijn telefoonnummer.

Echeverria bekende bij de rechter en werd tot dertig dagen cel veroordeeld met een proeftijd van drie jaar. Ook mag hij nooit meer de vestiging van Del Taco in Rialto bezoeken.

De YouTube-video

Reageer op dit artikel