nieuws

Fastfood op school zorgt niet voor overgewicht

Fastfood

De mogelijkheid om fastfood te kopen op school leidt niet tot meer dikke kinderen. Dit melden onderzoekers van de Penssylvania State University in de nieuwste editie van Sociology of Education, schrijft nieuwssite nu.nl.

Fastfood op school zorgt niet voor overgewicht

De onderzoekers maakten gebruik van gegevens van 19.000 kinderen in de groepen 1 tot en met 8. Zo hebben ze ontdekt dat 59,2 procent van de kinderen in groep 5 op een school zat waar junkfood werd verkocht. In groep 8 was dat opgelopen tot 86,3 procent. Deze toename van toegang tot ongezond eten leidde echter niet tot meer kinderen met overgewicht. Integendeel, dat percentage zakte zelfs van 39,1 naar 35,4 procent.

De verklaring lijkt te liggen in het feit dat er op school nauwelijks tijd is om veel te eten in vergelijking met de thuisomgeving. Pauzes zijn snel voorbij, terwijl kinderen thuis vaak uren achter de tv hangen. Daarnaast vermoeden de wetenschappers dat eetgewoontes bij kinderen er al ingeslopen zijn voor de schoolgaande leeftijd. Het aanbod op school maakt dan niet meer uit.

Reageer op dit artikel