nieuws

‘Fastfood minder in trek

Fastfood

Nederlanders laten de snackbar en fastfoodketens steeds vaker links liggen. Ook schiet de maaltijd er minder vaak bij in. Het ontbijt, de lunch en het avondeten worden vaker op de normale tijd genuttigd. Maaltijden zijn bovendien gezonder dan in 2004 en de Nederlander eet minder tussendoortjes.

‘Fastfood minder in trek

Dat blijkt maandag uit een rapport van onderzoeksbureau Q&A onder ruim 1500 mensen.

Volgens het onderzoek komt 21 procent van de ondervraagden nooit in de snackbar. In 2004 was dat nog 4 procent. Het percentage mensen dat de snackbar eens per week of vaker bezoekt is gedaald van 17 naar 14.

Ook het snelle ontbijten lijkt af te nemen. Meer dan 70 procent van de ondervraagden zegt nooit gebruik te maken van speciale producten voor een snel ontbijt als sultana’s en hero-fruitontbijt, tegenover 44 procent in 2004. Het aantal vaste gebruikers van dit soort producten blijft liggen op 12 procent.

Het aantal mensen dat ’s middags tussendoortjes eet is afgenomen van 41 naar 32 procent. Het tussendoortje in de avonduren is ook minder populair. Een derde van de ondervraagden geeft aan deze te nuttigen, ten opzichte van 40 procent in 2004.

Ongeveer 60 procent van de Nederlanders eet af en toe een kant en klaar maaltijd. De overigen kiezen nooit voor zo’n maal. Volgens 35 procent zijn deze maaltijden net zo gezond als zelf koken, 22 procent vindt van niet.

Reageer op dit artikel