nieuws

Fastfood levert 0,3 procent omzet in

Fastfood

Fastfood bedrijven hebben het eerste kwartaal van 2010 het best gepresteerd in vergelijking tot alle horecasectoren. De horeca in het algemeen leed een omzetverlies van drie procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Fastfood bedrijven beperkten hun verlies tot 0,3 procent.

Fastfood levert 0,3 procent omzet in

Van de onderzochte cafetaria’s en fastservicebedrijven meldt 45 procent dat de omzet is gedaald, 34 procent is ongeveer gelijk gebleven en 21 procent zag de omzet stijgen. Zo blijkt uit een onderzoek van Synovate in opdracht van het Bedrijfschap Horeca en Catering.

Omzetdaling

‘De omzetdaling is het sterkst in de kleinere horecabedrijven. In het westen van het land wordt een grotere omzetdaling gemeld dan in de overige regio’s van Nederland,’ aldus Koninklijke Horeca Nederland uit Woerden.

Pizzabezorger

Meest genoemde redenen voor de omzetdaling zijn de economische omstandigheden, gevolgd door de barre weersomstandigheden van begin dit jaar. Vooral de winterse weken met veel sneeuwval waren voor menig cafetaria en bezorgrestaurant een kleine ramp: pizzakoeriers en andere bezorgers van maaltijden konden namelijk een groot aantal dagen niet de weg op en zagen hun omzet dus teruglopen.

Reageer op dit artikel